Sajtóanyag

2017-04-30

A pálya új nyomvonalával akart megismerkedni az MHH Kart Team, illetve kifejezetten tesztelési céllal álltak rajthoz a GTC-sorozat kecskeméti állomásán.

mhh bruck depo

A nyolcfős MicroMax mezőnyben Krózser Menyhért az eldöntőt megnyerte, a döntőben és a versenyen összesítésben második lett, de ami ennél sokkal fontosabb volt, ezúttal is komoly tapasztalatokat szerezett különböző versenyszituációkban.

„Tesztelni és persze győzni mentünk Kecskemétre – mondta a csapatvezető, Krózser Menyhért senior. – Új nyomvonala van a kecskeméti pályának, ezt akartuk megnézni, illetve a versenykilométereket gyűjteni.

Az pozitívuma volt a hétvégének, hogy Menya azonnal gyors volt az új nyomvonalon is. Az időmérőn harmadik lett, az elődöntőt megnyerte, a döntőben pedig egy lekörözés során szerencsétlen szituációba került, megforgott, így csak második lett.

Lehettünk volna jobbak is, de a célt teljesítettük és szerintem Menya számára is tanulságos volt a hétvége. A következő versenyünk két hét múlva lesz a magyar bajnokságban.”

Eredmények

Krózser Menyhért, MicroMax:

 • Résztvevők: 8
 • Végső helyezés: 2.
 • Döntő: 2.
 • Elődöntő: 1.
 • Időmérő 3.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Cégcentrum Kft.

További információ: www.facebook.com/menya.hu

2017-04-27

Folytatta jó szereplését az MHH Kart Team, Krózser Menyhért pályafutása első CEE-futamgyőzelmét szerezte, Fodor Géza pedig egy második helyezéssel gazdagodott.

mhh bruck
 • Bruck, 2017. április 16.
 • CEE 2. futam, magyar bajnokság 2. futam
 • Fodor Géza, DD2 Masters 2. hely
 • Krózser Menyhért, MicroMax 1. hely

Az ausztriai Bruckban rendezték a Közép-Európai Rotax Max Challange (CEE) második futamát. Az MHH Kart Team alaposan felkészült a versenyre, hiszen két héttel korábban ugyanezen a pályán vettek részt a Morva Kupa futamán, egy héttel korábban pedig a német bajnokságban vendégeskedtek.

A DD2 Masters mezőnye sajnos alaposan megcsappant, mindössze három nevező volt, ezért a DD2-vel együtt versenyeztek. Fodor Géza az edzéseken a fiatalok között is jó eredményt ért el, ám a versenynap már egy kicsit kalandosabb lett számára, de a DD2 Mastersben így is megszerezte a második helyet.

Szárnyalt a csapat juniorversenyzője, Krózser Menyhért, aki a 25 fős MicroMax kategóriában a döntőben és a szuperdöntőben is második lett, az összesített eredmény alapján pedig a hétvége legeredményesebb versenyzője volt, ami pályafutása legjobb CEE eredménye.

„Számunkra is meglepetés volt, hogy ilyen kevesen jöttek DD2 Mastersben – mondta Fodor Géza. – Annak viszont örültem, hogy így a DD2 mezőnnyel együtt versenyeztünk. Az edzéseken nagyon jól szerepeltem. A versenynapon leesett az eső, ami általában kedvezni szokott nekem, de most nagyon rosszul mentem. Az időmérőn a 21 fős DD2 mezőnyben 11. lettem. Az elődöntőben amelyet már száraz körülmények között rendeztek a 11. helyről rajtolva 11. lettem, de miután megbüntettek két versenyzőt, így végül 9.-nek rangsoroltak.

A döntőben egy helyezést javítottam. A szuperdöntőben rosszul rajtoltam és már a célvonalon visszaestem a 14. helyre. Aztán hirtelen lelassult előttem az egyik versenyző, én próbáltam kikerülni, de hátulról meglöktek, kirepültem a fűre, majdnem felborultam.  Leállt a motor, mire visszatoltam a kartot a pályára rég elment a komplett mezőny. Ki is kellett állnom a bokszba, csak az utolsó körökre mentem vissza, hogy értékeljenek.

A Masters mezőnyben nem volt rossz az eredményem, két futamot megnyertem a szuperdöntőben harmadik lettem, de összességében ennél többet vártam magamtól. Pozitívuma volt a hétvégének, hogy a második leggyorsabb köröm volt az egész hétvégén a rendkívül erős DD2 mezőnyben, ami mutatja, hogy a sebességem jó. A rajtoknál még fejlődnöm kell!”

„Mind a két versenyzőnk teljesítményével elégedett vagyok – mondta Krózser Menyhért senior. – Fodor Géza megmutatta a tempóját, ha egy kicsit szerencsésebb, az eredménye is lehetett volna sokkal jobb. Menya (Krózser Menyhért) pedig pályafutása egyik legjobb formáját hozta, látszik rajta az egyre több versenykilométer és a tapasztalat.

Már csütörtökön kint voltunk a pályán, mert erre a napra és vasárnapra, a versenyre jósoltak esőt. Mindenképpen szerettünk volna vizes pályán menni, mert Menyának ebben még nincs nagy tapasztalta. Be is jött a számításunk. Az időmérőn második lett, az elődöntőben egy jó változatos futamon negyediknek futott be, de mivel az első spoilere beesett – ami ütközést jelent –, öt másodperc büntetést kapott és csak hetedik lett. Szerintem nem tehetett az ütközésről, de a szabály ezt nem mérlegeli, el kell fogadnunk.

A döntőben és a szuperdöntőben is második lett, de a körbeverések miatt így is a hétvége legeredményesebb versenyzője volt. Mint csapatvezető és mint apuka is nagyon büszke vagyok az első CEE győzelmünkre. Ki kell emelnem, hogy nagyon jól dolgozott a csapat, összeszedettek és erősek voltunk a hétvégén.”

EREDMÉNYEK

Fodor Géza, DD2 Masters:

 • résztvevők: 3
 • végső helyezés: 2.
 • szuperdöntő: 3.
 • döntő: 1.
 • elődöntő: 1.
 • időmérő: 2.

Krózser Menyhért, MicroMax:

 • Résztvevők: 25
 • Végső helyezés: 1.
 • szuperdöntő: 2.
 • döntő: 2.
 • elődöntő: 7.
 • időmérő: 2.

A VERSENY HIVATALOS EREDMÉNYE:

https://speedhive.mylaps.com/Events/1377805

 Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Cégcentrum Kft.

További információ:

www.facebook.com/menya.hu